Slaap Kindje Slaap

Posted on 28th February 2013 in Uncategorized

Slaapt hij al door de nacht?
Een vraag die mij niet vreemd meer is. Blijkbaar is het erg belangrijk dat je kindje zo vroeg mogelijk de nacht doorslaapt. En met doorslaapt bedoelt men dan, van laatste voeding rond 22:00 tot ochtends wakker worden rond 7:00.  En als de vraag dan met ja word beantwoord, dan is je kindje knap.

Uit onderzoek blijkt dat derde van de ouders liegt over slaap gedrag van kindje. En dat begrijp ik ook wel. Je voelt je een slechte ouder, want jou kindje is niet zo knap als al die andere kindjes die wel doorslapen. Aan het begin vraag je jezelf af, zal er wat mis zijn met mijn kindje. Waarom slaapt hij nog niet door?

Ondertussen heb ik mij met genoeg eerlijke mensen omringt om te weten dat dit helemaal niet zo is. En dat er niks mis is met een kindje dat nachts nog wakker word. Ik slaap zelf zelden een nacht door. En niet door onze kleine, maar gewoon omdat ik wakker word. Omdat ik naar de WC moet, omdat ik dorst heb. Of omdat ik een nachtmerrie had. Ja ook volwassenen hebben die noden, waarom zal een kleintje dat dan niet hebben?

slaap
Wat er zo knap of goed is aan het hele doorslapen heb ik nooit gesnapt. Het drillen van je kind ook niet. Laten huilen tot het van moeheid in slaap valt, of leert dat papa of mama toch niet komen als hij ze nodig heeft. Nee,  Crying it out past niet bij mij. Schijnt dat het ook nog eens heel slecht is voor je kleine. Dat je kindje op die manier met 6 weken al doorslaapt, vind ik dan ook opeens niet zo knap meer.

Dan heb ik liever dat handje wat nachts over mijn wang aait, om te vertellen dat hij wakker is. De ene vingertje dat midden in de nacht in mijn ogen prikt of mijn mond bestudeerd. Dat ene geluidje om 3 uur die, als ik mijn ogen open, beantwoord word met een big smile. Dan heb ik liever mijn ventje in zijn cosleeper, die ik even geruststel midden in de nacht. Door even te aaien, voeden of gewoon knuffelen. En daar hoef ik mijn bed niet eens voor uit.

Dan word ik liever wakker.

 

comments: 1 »

One Response to “Slaap Kindje Slaap”

  1. Trijna says:

    Precies! Lys is 3 en roept ons nog wel eens snachts. En dan wil ze ook wel eens niet meer in dr eigen bedje. Dan leggen we dr bij ons op bed. Veel mensen die daar een mening over hebben,prima.. maar het is mijn kind en mijn opvoedingPings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>